Diensten

De Neef & Partners biedt geïntegreerde diensten op vlak van accountancy en fiscaal-juridisch advies. We werken in teams om elke opdracht vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Met deze aanpak kunnen we onze cliënten met passende expertise begeleiden in elke fase die de organisatie doorloopt: starten, groeien, reorganiseren…

Accountancy

Een onderneming uitbouwen en organiseren is vaak een uitdaging. Als bedrijfsleider zijn er verschillende zaken die u onder controle moet houden alsook verschillende relaties die u moet beheren. Al deze zaken zorgen ervoor dat u als bedrijfsleider minder tijd heeft om bezig te zijn met de echte core business.

Onze accountancy afdeling zorgt ervoor dat u op elk ogenblik toch inzicht behoudt in uw cijfers. Onze medewerkers helpen u zowel bij herhalende als specifieke opdrachten, tot en met de volledige ondersteuning van uw financiële administratie.

Herhalende diensten, assistentie en advies

– Het voeren van uw boekhouding volgens de wettelijke verplichtingen en dagelijkse fiscaliteit ( btw- en andere aangiften, voorafbetalingen, …)
– Het opstellen van de jaarrekening en andere verplichte documenten
– Het opstellen van verslagen van de algemene vergadering en de bestuursorganen
– Het verzorgen van publicaties in het Belgisch staatsblad
– Het bespreken van optimalisaties inzake vennootschapsbelasting, BTW e.a.
– Aangepaste rapporteringen volgens uw vraag
– Bespreking en analyse van de resultaten

Bijzondere opdrachten

– Het opstellen van een financieel plan voor de oprichting van een vennootschap of voor de aanvraag van een financiering
– Begeleiding bij het gebruik van software boekhoudpakketten
– Het opmaken van noodzakelijk expertiseverslagen of attesten
– Vertegenwoordiging van een vennoot in zijn individueel controlerecht
– Begeleiden van omzettingen, fusies, splitsingen of vereffeningen
– Waardebepalingen

Meer informatie kan u tevens terugvinden op de website van het Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA)

Fiscaliteit

De Neef & Partners omvat medewerkers inzake fiscaliteit en juridisch advies. Een onmisbare dienstverlening gezien de snelle evolutie en hoge complexiteit van de nationale en internationale wetgeving.
Onze belastingconsulenten zorgen op creatieve wijze voor het minimaliseren van de belastingdruk van onze cliënten. Zij doen dit rechtsreeks voor u of ondersteunen onze andere diensten in het bereiken van dezelfde doelstellingen. Onze belastingconsulenten staan u bij, bij de basisverplichtingen tot en met de zeer specifieke en op maat gemaakte structuren. De doelstelling is duidelijk: u helpen om valkuilen te vermijden en maximaal te kunnen genieten van de aanwezige mogelijkheden om de fiscale druk zo laag mogelijk te houden.
We geven advies bij het kiezen van de meest geschikte structuur en het kiezen van de specifieke transacties om de beste fiscale efficiëntie te bereiken. Kortom wij bieden u:

– Fiscale optimalisatie inzake directe – en indirecte belastingen;
– Fiscaal en juridisch advies, nationaal en grensoverschrijdend;
– Vertegenwoordiging bij fiscale controles en rulingprocedures;
– Advies en assistentie bij complexe transacties zoals herstructureringen van vennootschappen, successieplanning, onroerend goed transacties, opzetten van holdingstructuren of management buy outs;
– Assistentie bij acquisities of verkoop van ondernemingen.

Interesse in onze diensten?